Empels Bandstoottoernooi groot succes

Door Ad Hertog

Onlangs werd door de Empelse Biljartvereniging D.P.S. het traditionele Bandstoottoernooi gehouden in S.C.C. D’n As. Dit jaar was het de 16de uitvoering en wederom streden 32 deelnemers voor de eervolle titel: Empels Kampioen Bandstoten 2021.

- promotie -

Na 4 opeenvolgende donderdagavonden met poulewedstrijden, volgde de knock-out fase. De winnaar ging door, de verliezer moest zijn wonden likken.

Natuurlijk speelde COVID-19 wel een rol: donderdagavond 25 oktober, de finale-avond, moesten we al om 17.00u beginnen, omdat er na 20.00u geen drankjes meer geschonken mochten worden, maar gelukkig had het geen invloed op de kwaliteit van de wedstrijden.

Vooral de halve finale en finale werden beslist op tienden van punten. Zoals de einduitslag laat zien, was de familie Pels weer goed vertegenwoordigd:

1. Frans Pels: Kampioen Bandstoten 2021;

2. Johan van den Hanenberg;

3. Hans Pels;

4. Peter der Kinderen.

Dank aan alle deelnemers. Dank aan Gerard van der Dussen, de uitbater van D’n As, voor zijn gastvrijheid, de lekkere gesponsorde koffie en de aangeboden 3de prijs: een heerlijke fles wijn. Dank aan Jac Engel voor de aangeboden 2de prijs: een kant en klare haas. D.P.S. kan terugzien op een geslaagd toernooi en hoopt op een COVID-vrij toernooi in 2022.