Empel van toen: Lambert de Kup

Bijdrage van Rein van Uden in samenwerking met de redactie


Dit keer twee foto’s. Ik heb er geen precies jaartal bij, maar in mijn beleving zijn deze foto’s van eind jaren ’50, begin jaren ’60. Het gaat om kolenboer Lambert van der Dussen, ook wel bekend als ‘Lambert de Kup’, met zijn bijrijder Wim (Willem) Verhallen, de overbuurjongen van Lambert.

- promotie -
Lambert de Kup op de vrachtwagen [fotocollectie Rein van Uden]

We zien hierboven Lambert rijdend op de Meerwijkweg en op de eerste foto zien we Lambert die een zak kolen gaat afleveren en Wim op de vrachtwagen.

Naast de kolenhandel hadden Lambert en Mientje van der Dussen ook Café de Sport op ’t Slot, beter bekend als “de Kup”, vandaar de bijnaam van Lambert.

Ingekomen reactie:

Een betrokken, tijdelijke inwoner van Empel weet ons iets over de vrachtwagen te melden, namelijk dat het om een Chevrolet gaat, type 6100, bouwjaar 1953. Het kenteken is SB-93-00. “SB” als start van het kenteken was voor vrachtwagens bestemd, niet voor personenauto’s.

Wil je reageren op deze foto’s? Is er nog meer te vertellen over Lambert en Mientje? Stuur je reactie naar redactie@empelsnieuws.nl t.a.v. Rein van Uden .