Empel van Toen: Jan de Kèp

Door Rein van Uden

Dit keer een oude foto van Jan de Kèp. Zijn haren worden geknipt. De naam van de kapper is niet bekend. Zittend op de stoep zien we Hannes Engelbert en Willie Croonen die kijken of het goed gaat. Deze foto is genomen op Gewande voor het huisje van Jan de Kèp. Dit huisje stond net voor het kruisbeeld aan de linkerkant van de weg vanuit Empel gezien.

- promotie -

Binnengekomen reacties:

Friso van Dooren: “Jan de Kèp was onze buurman. De kapper is vlgns “Empel in oude ansichten” de neef van Jan: Cor van Nuland maar het zou ook zijn zwager geweest kunnen zijn. Hanneke, de vrouw van Janne, was een van Nuland, zodoende. Jan de Kèp was niet zijn echte naam. Hij heette Jan van den Heuvel. Als kind werd ons door een passant eens gevraagd waar de fam van den Heuvel woonde. Wij zeiden dat in Gewande niemand zo heette. Wisten wij veel! ”

Mari Geerts (Mari van Kees de post): ” Het huis van Jan de Kep ( van den Heuvel) stond naast de school in Gewande, er staat nu een houten chalet.”

Wie weet meer? Kan jij ook iets vertellen over deze foto? Stuur je reactie naar redactie@empelsnieuws.nl t.a.v. Rein van Uden.

[Bijdrage is verschenen in De Stempel van 3 november 2021]