Garage Wijts: een aanwinst voor Empel

Door Marja van Kampen-Molenaar

De Stempel merkte op dat aan de Meerwijkweg 50 een nieuw reclamebord de gevel siert, waar in grote letters “Garage Wijts” op staat. Daar willen wij graag wat meer over te weten komen.

- promotie -

Aan ervaring geen gebrek

Gelukkig vertelt de nieuwe garagist Randy Wijts ons daar graag wat over. Hij werkt namelijk al vanaf 2012 in dit pand, waar tóen de Bekker Technics was gevestigd. In december vorig jaar kreeg hij de kans in hetzelfde pand zelfstandig aan de slag te gaan en dat is best een sprong in het diepe, maar… aan ervaring geen gebrek. Voor 2012 werkte hij nog bij Scania Nederland B.V. in Den Bosch. Over het algemeen wat “grotere jongens”, dus je kunt wel zeggen dat hij van alle markten thuis is.

Vier bruggen en een behulpzame vader

De eerste indruk die De Stempel krijgt, is die van een ruime, lichte en vooral nette garage. Geen vettigheid, geen losse rommel, maar alles keurig overzichtelijk gerangschikt. Er staan op dat moment een buscamper, een alkoofcamper en een chique Audi, voor zover wij zien.

De kernactiviteit is personenauto’s en bestelwagens tot 5000 kg. Randy vertelt: “Ik werk met vier bruggen. Zo kan ik een goede tijdsplanning maken, want ik doe in principe alles alleen”. “Gelukkig komt mijn vader een paar dagen per week hand- en spandiensten verrichten!”.  In de toekomst, als de zaken blijven floreren, wil hij zeker aan uitbreiding denken.

“Goed werk en tevreden klanten!”

Hoewel Randy met vrouw en 2 kinderen van 8 en 6 jaar in Maren-Kessel woont, liggen zijn roots in Empel, waar hij is geboren en getogen en waar zijn ouders wonen.

“Ik denk dat mijn garage hier vooral draait door mond-tot-mond reclame en dat is heel belangrijk.

Goed werk en tevreden klanten!”.  Zijn gewoonte is om een goede inventarisatie te maken en de kosten goed en duidelijk te communiceren met de klant, zodat de klant bij ophalen van het voertuig niet verrast wordt. Bij de nota doet hij bovendien foto’s van de reparatie, als dat gewenst is.

“Vanaf het maken van de afspraak tot het ophalen van het voertuig moet het goed aanvoelen bij de klant. Tevredenheid is namelijk alles”.

De Stempel weet nu dat Garage Wijts auto’s en bedrijfswagens/bussen repareert en onderhoudt , plus airco-onderhoud,  APK-keuringen en (winter)banden. Ook in raam- en autoschadereparaties kan voorzien worden. Dus met andere woorden “Full service voor uw auto”.

Wij wensen Randy Wijts heel veel succes.

[Dit artikel is ook verschenen in de Stempel van december 2019]