Empel meets Empel

Empel meets Empel –> 40 jaar Wikveld in 200 kilometer fietspad

Huh, 200 kilometer fietsen?

- promotie -

Jazeker! Ben je oud-leerling van ’t Wikveld, ouder van een huidige leerling of houd je gewoon van fietsen? Durf jij een fietsuitdaging aan? Geef je dan op voor “Empel meets Empel”, een fietssponsortocht van 200 kilometer vanuit Empel, gemeente ’s-Hertogenbosch naar Empel, Rees, Duitsland en weer terug! Je moet de tocht wel in ongeveer 10 uur kunnen fietsen (inclusief rust). Geef bij je opgave direct door wat je denkt dat je gemiddelde snelheid zal zijn, dan kunnen we in groepen gaan rijden.

Mocht je dit te veel vinden, 200 kilometer, dan kan je je ook inschrijven voor de halve afstand. Een enkeltje naar Duitsland en dan met de auto terug, met de auto naar Duitsland en dan terugfietsen, of gewoon de terugkerende fietsers tegemoet fietsen. Nog steeds 100 kilometer, een echte uitdaging! En ga je liever met electrische trapondersteuning de weg op: geen probleem, je bent van harte welkom. Zorg wel voor voldoende accucapaciteit.

Waarom zou ik het doen?

Met het sponsorgeld dat jij binnen weet te halen, zal de school mede speeltoestellen voor op het schoolplein weten te bekostigen. Gedurende het hele schooljaar 2016-2017 hebben de schoolleiding en de Ouderraad al allerlei activiteiten ontplooid om geld bij elkaar te brengen. Hoe mooi zou het zijn dat we met de sponsorgelden het ultieme doel, een groot speeltoestel, weten te bewerkstelligen!

Hoe meld ik me aan?

Als je meer informatie wilt ontvangen, kan je je interesse tonen bij Vincent van Os via de mail: os0049@zonnet.nl. Hij stuurt je een pakket met informatie over de route, de begeleiding, wat de sponsoring nu precies inhoudt etcetera. Als je dan besluit om je op te geven, zal hij je uitnodigen voor een aantal oefentochten in de omgeving van Empel. Natuurlijk moet je er zelf zorg voor dragen dat je voldoende fit bent om “het stukkie even heen en weer” te fietsen.

En wanneer is het ook alweer?

Dat hadden we nog niet geschreven. De planning is om in de ochtend van vrijdag 19 mei te vertrekken onder begeleiding van de leerlingen. Vervolgens zijn we (dezelfde dag!) uiterlijk om 18.00 uur terug. Dan zijn we mooi op tijd om aan te sluiten bij de activiteiten die op dat moment nog in de school plaats vinden. We sluiten in ieder geval af met een gezamenlijke maaltijd.