De Stempel viert haar 40-jarig bestaan

Door Marjos le Duc; fotografie Ruth Prinsloo

Na 2 lange jaren van elkaar bijna niet kunnen zien, was het eindelijk zover dat de vrijwilligers van De Stempel bij elkaar konden komen voor een gezellige zomerborrel. En niet zomaar een borrel want, weliswaar 2 jaar na dato, kon eindelijk samen met onze gasten het glas geheven worden op het 40-jarig bestaan van De Stempel.

- promotie -

Het was even spannend op die donderdagavond toen de hemelgoden in al hun wijsheid hadden besloten, rond aanvangstijd van de borrel, een flink pak regen te laten neerdalen in Oud-Empel. Maar niet getreurd: De Lachende Vis was op alles voorbereid en we werden, in plaats van buiten, binnen hartelijk ontvangen met koffie en gebak.

Nadat iedereen een plekje had uitgezocht, nam onze nieuwe voorzitter Vicky Aalbers het woord. Ze heette de vrijwilligers, vaste schrijvers en genodigden van harte welkom en al gauw werden we meegenomen op een reis in de tijd van de allereerste Stempel in 1981 tot nu. Daarna was het tijd om de vrijwilligers die tijdens de pandemie gestopt zijn, in het zonnetje te zetten voor hun jarenlange inzet. Ieder ontving een persoonlijk dankwoord en een feestelijke mand vol met lekkers van Bakkerij van Doorn.

Uiteraard vraagt een 40-jarig jubileum om een speciaal aandenken. Dat is een jubileumeditie van De Stempel geworden, samengesteld door redactie en bestuur, met daarin “knipsels” uit vroeger tijden en in het binnenkatern een heuse kopie van de allereerste Stempel. We bedanken Drukkerij Van der Heijden voor het mogelijk maken van deze editie waarvan iedereen aan het eind van de avond een exemplaar mee naar huis kreeg.

Het was nog lang gezellig daar in De Lachende Vis. We bedanken Bakkerij van Doorn, Plus Paans (sponsoractie) en Drukkerij Van der Heijden voor het mede mogelijk maken van deze avond. Ook hartelijk dank aan De Lachende Vis voor de gastvrije ontvangst en verzorging.

[Dit artikel is verschenen in de Stempel van 20 juli 2022]