Empel onderneemt: Dansschool The Urban Village

-door Marja van Kampen Molenaar [Stempel redactie]

Twee gedreven jonge mensen hebben in Empel aan de Rondenwaard vanaf januari hun dansschool The Urban Village gevestigd. Met deze naam willen ze verbondenheid én kleinschaligheid uitstralen: een dorp waar mensen elkaar nog groeten.

- promotie -

Na 3 jaar groeiden ze uit hun jas in Sociaal Cultureel Centrum De Schans, maar Kevin Mulders (24) en Michelle van de Wiel (24) wilden per se in de buurt van De Maaspoort blijven, juist voor hun leden. Een lege loods in Empel bood een mooie kans en gelukkig hielpen familie en vrienden met het plaatsen van een verdiepingsvloer met trap, creëerden 2 grote dansruimtes met spiegelwanden en wat er allemaal nog verder bij komt. Veel dus!

Geschikt voor jong en oud

De Stempel is diep onder de indruk van hun jeugdige ondernemingslust, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Vanaf  hun 21e  zelfstandig en nu al rond 250 betalende leden. Ze geven o.a. breakdance, streetdance en hip hop en dat oogt mega atletisch, maar zijn toch geschikt voor jong én oud, lenig én minder lenig en al vanaf 4 jaar tot dik 50+. Beiden geven ze zo elk gemiddeld 20 á 25 uur les. Ook organiseren ze workshops, waarbij een bekende danser een kijkje “in zijn keuken” geeft.

Barstensvol plannen

Ze zijn jong, dus 50 tot 60 uur werken per week kan makkelijk. “Het werk is ons leven”, geven ze samen grif toe en daarbij hoort administratie, verbouwen en nieuwe plannen bedenken.  In februari hadden ze in D’n As met overweldigend succes dinnershow “What a night” georganiseerd. Zang en dans onder het genot van een culinair driegangen diner. De kaarten vlogen zo snel weg dat weinig Empelnaren hiervan wisten! Zie ’t filmpje op Facebook bij D’n As! Ook het kamp in Veldhoven met 60 leden was voor de 2e maal een groot succes. En dan volgt op 6 juli in Theater aan de Parade hun eigen theatershow “Most Wanted”, waarin een link naar het Empel van vroeger en nu is verwerkt. Interesse? Er zijn nog kaartjes te koop . . . .

“Elke keer bedenken we wat nieuws, want het werk moet ook voor ons leuk en uitdagend blijven” is de visie van Michelle en Kevin. “En bij jezelf blijven”, vult Kevin knap aan. De Stempel vermoedt dat wij zeker veel meer van deze jongelui gaan horen. Houd ze dus in de gaten . . . Info: www.theurbanvillage.nl

Dit interview is verschenen in de Stempel van mei 2019. Fotografie: The Urban Village