“Puur Natuur” in het Kanaalpark op zondag 15 september

Een bijdrage namens Kanaalpark Rosmalen

Op zondag 15 september 2019 wordt de 5e editie van de Dag van het Kanaalpark gehouden. Het thema is dit jaar “Puur Natuur”. Er zijn diverse excursies door het Kanaalpark, spannende activiteiten voor de kids en een streekmarkt. “Eyghen” ondernemers zetten die dag hun deur open en organiseren allerlei activiteiten en de nieuwe KidsKlup presenteert zich. Het IVN organiseert oa. een aantal rondleidingen door het Kanaalpark en de kinderen kunnen in de sloot waterdiertjes scheppen en de wondere wereld van het leven onder water onderzoeken.

- promotie -

Een compleet dagje uit voor het hele gezin
De dag wordt gehouden op en rond Stadsboerderij Eyghentijds te Rosmalen en is van 11.00 t/m 17.00 uur gratis toegankelijk. U kunt ook gratis parkeren.

Puur Natuur
Een aantal jaren geleden ontstond het Kanaalpark, naast het nieuwe Maximakanaal, tussen Rosmalen en Empel. Een nieuw natuurgebied waar Rode Geus runderen en Konikpaarden grazen. Bijzonder is de beek, die de Aa verbindt met de Maas. Nu de natuur hier al een aantal jaren haar gang mag gaan, worden steeds meer bijzondere vogels, planten en insecten gezien. Laat u tijdens de Dag van het Kanaalpark verwonderen over dit mooie, bijzondere stukje natuur, zo dicht bij de stad!

De vrijwillige Kanaalparkwachters vertellen u alles over dit mooie gebied en Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft een stand met de toekomstplannen voor het Kanaalpark.

Live cooking en boerenmarkt
Op het binnenerf van de Stadsboerderij vindt u  D’n Boerenhap met een binnen- en buitenterras. Hier kunt u terecht voor een drankje met wat lekkers erbij. Er zal een kok gerechtjes maken met alle eerlijke eyghen producten van de Stadsboerderij. Verder is er een boerenmarkt met groenten, brood, zuivel en kaas van lokale ondernemers aangevuld met het biologische vlees van de varkens.

En dat is nog maar een greep van alle activiteiten. Er is genoeg te beleven en voor ieder wat wils.

Programma
Het volledige programma en locatie vindt u op: http://www.stadsboerderijeyghentijds.nl onder Kanaalpark. Volg het Kanaalpark op Twitter, Facebook en Instagram.

Tag je mooiste foto’s op Twitter en Instagram met #kanaalpark #kanaalparkrosmalen #dagvanhetkanaalpark, dan delen wij ze.

[fotografie Diane van Veen]