Bossche kunstenaars exposeren met “Fragile Freedom” in Empel

Beelden, objecten en schilderijen als uiting van de kwetsbaarheid van onze vrijheid.

Tot nu toe is het jaar 2022 een jaar van schokkende gebeurtenissen en veranderingen gebleken. Geïnspireerd door de kwetsbaarheid van onze vrijheid voelde kunstenaar Pierre van Dijk zich gedwongen om het impressionisme te verlaten en verder te gaan in het het abstract expressionisme. Kunst is tenslotte het enige dat zowel continu beweegt, als in stilte luistert naar de ziel. De schilderijen in de serie “Fragile Freedom” zijn poëtisch en kwetsbaar en bieden een licht van hoop en eeuwigdurende beweging in zowel verbeelding als verlangen.

- promotie -

Kunstenaar John van Nistelrooij bleef zichzelf steeds andere vragen stellen en duwde de materie om te doen wat de vorm niet eerder had gedaan. Zijn objecten “Leaden Load for Rwanda”en “Syria 2017 – “Iraq 2017” zijn emotioneel beladen reacties geworden op de gebeurtenissen. John’s beelden en objecten bevinden zich in een beschouwing van de ruimte en beperkingen van vrijheid. John werkt met de materialen hout, goud, lood en marmer.

De opening van expositie “Fragile Freedom” is op zondag 17 april (13:00 uur – 17:00 uur) in Empel.

De expositie duurt t/m 29 mei 2022. Werk in het thema van de expositie zal het hele jaar te zien zijn. U bent van harte welkom!

Bezoekadres: Galerie Atelier Pierre, Burgemeester Godschalxstraat 68, 5236 AC, Empel  (‘s-Hertogenbosch). Tel:  +31-(0) 6 83 24 52 76. Voor openingstijden zie www.artpierre.com .

“men vindt elkaar alleen in vrijheid”  -Pierre & John