Bossche hiphoppers, waaronder deelnemers uit Empel, schitteren op eerste kwalificatie voor WK Hiphop in Leiden

    Bij de afgelopen Europese kampioenschappen in Tsjechië schitterden de Bossche hiphoppers. Beide teams, Rebellious en No’torious, kwamen in de finale. Afgelopen weekend werd alweer de eerste kwalificatieronde gehouden voor de komende Wereldkampioenschappen in oktober dit jaar in Leiden, Nederland.

    No’torious, Rebellious en Rebellious Junior, de selectieteams van ‘Van Gent Sport’ uit Den Bosch, hebben zondag 18 juni 2017 weer een zeer knappe prestatie geleverd. Sporthal de Schutskamp was het strijdtoneel van de crème de la crème van de Nederlandse danstop. In het bomvolle zaal gingen de Bossche teams de strijd aan om  de titel. De routine, de uitvoering, werd zeer strak en vol energie uitgevoerd en leverde een staande ovatie van het publiek op wat met een mooie eerste en tweede plaats werd beloond. De teams zijn nu een stap dichter bij de uiteindelijke kwalificatie voor de afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen 2017.

    - promotie -

    De Wereldkampioenschappen worden dit jaar in oktober in Leiden, Nederland, gehouden. Hiphop is populair onder de Bossche jongeren. Dat komt mede voort uit de successen op internationaal niveau. Hiphop leeft vooral in Den Bosch meer dan ooit tevoren. Van Gent Sport nam aan dit kampioenschap met maar liefs drie teams deel. De resultaten waren uiteindelijk fantastisch. De teams Rebellious en Rebellious Junior plaatste zich moeiteloos  voor de finale en werden uiteindelijk  eerste in hun categorieën Cadetten en Junioren. Bovendien leverde dit weer wat extra punten op voor de ‘Ranking’. Het team No’torious, voor het eerst uitkomend in de categorie Adults, werd in een zinderende finale tweede. No’torious gaf een weergaloze  hiphop show die grote waardering kreeg bij de juryleden, het publiek en de meegekomen supporters. Sportiviteit en plezier in dansen werden duidelijk beloond op dit kampioenschap en dit is een geweldige bekroning voor het harde werken. Coach Patricia van Gent, ooit zelf een topdanser op wereldniveau, is supertrots op haar pupillen die nog een mooie dans toekomst voor zich hebben.