Het buurtteam is er voor jou

Door Michel Lensen, wijkwerker Empel & Maaspoort; verschenen in de Stempel van 28 oktober 2020

Iedereen wil zijn of haar leven zo leuk en fijn mogelijk leiden. Het liefst met genoeg geld, lieve mensen om zich heen en het gevoel dat we ertoe doen.

- promotie -

Maar soms, en daar kunnen we vaak niet eens echt iets aan doen, gaat het leven een andere kant op. Je raakt je baan kwijt, door een handicap, ziekte of faillissement. Daarmee komen dan ook de kopzorgen. Hoe kom je rond met het geld dat je nog hebt? Omdat je hoofd vol zit, raak je ook langzaam de mensen om je heen kwijt.

Of je wordt ouder, geliefden overlijden, kinderen zijn druk, alle dagen lijken op elkaar. Wie weet ben je mantelzorger, iedere week of iedere dag. Misschien heb je een ongeluk gehad en daar hersenletsel aan over gehouden. Heb je autisme, ADHD of iets anders… Het drukt een stempel op je leven, kom je daar wel uit?

Het is niet echt iemands schuld, maar jij zit er wel mee. Dan is het moeilijk om eruit te komen zonder hulp van een ander. Het liefst komt die uit je eigen omgeving, maar is er wel iemand? Wil of kan je ze wel belasten en kunnen ze überhaupt wel helpen?

Als je moeite hebt met de stilte om je heen, het verwerken van rouw, of als je je zorgen maakt om je kind (gaat het wel goed of qua gedrag?) Als je iets wil betekenen voor je naasten, je buren, je buurt, vanuit je hart, je interesse of talent, maar je weet niet hoe, voor wie of waar?

Dan kun je terecht bij ons: bij het Buurtteam.

Wij zijn opbouwwerkers en (school)maatschappelijk werkers. Ook ondersteunen we mensen met een beperking en mantelzorgers. We hebben en nemen de tijd voor je. Samen kijken we hoe je er zelf voor kan zorgen dat het leven weer een beetje gaat lopen zoals jij het graag zou willen.

Als je een beroep op ons wilt doen, bel dan naar Koo. Zij kijken telefonisch met je mee of je het beste bij ons of bij een andere organisatie terecht kunt. Koo is te bereiken op kantooruren via 073 206 88 88. Andere vragen? Bel gerust naar Michel Lensen: 06-54 78 48 59. Mailen mag ook, naar michellensen@farent.nl.