Meer dan 130 Beren in Empel

Een bijdrage van Michel Lensen, wijkwerker Farent

- promotie -

Lieve jonge Empelnaren en hun ouders,

Het is zover! De Berenjacht in Empel is geopend! Neem je verrekijker mee en ga op zoek naar meer dan 130 beren in Empel. Zij denken dat ze zich goed verstopt hebben in de huizen, maar deze beren zijn niet zo goed in verstoppertje spelen. Ze hebben zich verscholen achter allerlei ramen! Daar zien we ze gewoon zitten! Wat een gekke beren.

Let op! Hoe meer ruimte je om je heen hebt om te kijken, hoe beter je ze kunt vinden. Hou ook daarom minimaal 1,5 meter afstand tot iemand anders. En ga niet met een grote groep, want dan maken jullie teveel herrie en schrikken de beren misschien wel van jullie! Dan vluchten ze weer naar binnen. Daar kunnen we ze niet vinden hoor. Dus papa’s en mama’s, houden jullie dat alsjeblieft ook goed in de gaten?

De beren zijn te vinden op de volgende kaart:
https://drive.google.com/open…

Heb je beren gezien die niet op de kaart staan? Of heeft een beer zich zelfs bij jou thuis verstopt? Geef het adres dan door aan wijkwerker Michel: hij zal de beer op de kaart zetten!

Hoeveel weten jullie er te vinden?

Kijk niet alleen maar op je telefoon tijdens het zoeken. We willen niet dat je tegen een boom loopt! Heel veel plezier!

Groetjes,
Michel, Chantal en Anne
Contactgegevens Michel: 06-54784859 / michellensen@farent.nl

De aanleiding:
Ingrid van Loo en Chantal Hanegraaf zijn er op Facebook over begonnen, Anne van den Heuvel klopte er bij mij over aan: de talloze beren achter de ramen over de hele wereld. Dit kan ook in Empel, vroegen zij zich af. Nou, dat kan! Ontzettend veel mensen hebben me gemaild, geappt, via Messenger en sms benaderd, met als resultaat meer dan 130 beren die te vinden zijn in Empel. Een ontzettend positief project, te midden van al het zwaarmoedige Coronanieuws.


Het zou overbodig moeten zijn, maar toch: ga je op pad met je kinderen? Doe dat dat in een klein groepje, let op anderen, hou die afstand en zorg ervoor dat een leuke berentocht een ander niet fataal wordt. Bedankt allemaal!

PS: door heel Den Bosch zijn er beerinitiatieven. Op de Facebookpagina ‘Berenjacht Den Bosch’ kun je alle andere beren online spotten.