Barbershop Empel: een echte mánnenkapper

Door Marja van Kampen-Molenaar

- promotie -

Ons dorp kent veel goede dameskappers met elk hun eigen stijl en dito clientèle. Het is dus een meer dan welkome aanvulling dat in de Burgemeesters Godschalxstraat – naast Domino’s Pizza – een échte barbier voor mannen en jongens is gevestigd: Barbershop Empel. Vanzelfsprekend gaat De Stempel daar haar baard ‘ns laten bijwerken ……

.

Geen tattoos en doodskoppen

Bij binnenkomst vallen direct twee strakke zwarte zitbanken op en ‘n kast met mooie producten. Voor ’t geval je even moet wachten is dat hier geen straf, zeker niet met de lekkere koffie! Dieper het pand in zien we comfortabele forse ‘mannelijke’ kappersstoelen en neen, hier geen Harley Davidsons, benzinepompen, tattoos of doodskoppen. Dit is een rustige mannelijke ambiance, waar de barbier met een fraai leren voorschort zijn werk creatief en punctueel uitvoert. Wist je dat barbier van ‘t Latijnse ‘barba’ komt, dat ‘baard’ betekent?

Communicatie is alles

Wij maken kennis met barbier Shadi Alwazeer mét trendy baard, die bijna 6 jaar in Nederland woont. Hij vertelt: “Ik heb al 11 jaar ervaring als barbier. Na mijn vlucht uit Syrië werkte ik 3 jaar in Turkije, waarna ik naar Nederland vertrok. De inburgering hier was pittig, vooral de taal. Inmiddels heb ik 3 taalcertificaten, want communicatie is alles. Ik woon in de Maaspoort met mijn vrouw, zoon van 3½ en dochter van 5 maanden en voel me hier gelukkig”. Zijn vrouw vervolgt op het KW1C haar opleiding Zorg. Ook zij wil graag weer werken. 

Het barbiersvak zit in je of niet

Mo Abdul Muhsen, een compagnon met veel knipuren, werkt ook in de zaak. Zowel Shadi als Abdul zijn specialist in het knippen, scheren en verzorgen van baarden en snorren en het in gewenste contouren knippen van hoofdhaar. Ook ‘n nose bush krijgt aandacht met wax! Dit mannenvak draait om passie en vakmanschap en dat zit in je of niet. Bij Shadi en Mo zit dat wel snor. Door de ‘hype’ die er de afgelopen jaren is ontstaan, komt dit vak meer op de voorgrond en krijgt het weer de aandacht die het verdient. Steeds meer mannen appreciëren dat en kunnen nu in ons eigen Empel terecht. Voor de prijs hoeven ze het niet te laten: vakkundig knippen alleen kost 17 euro en voor jongens slechts 14 euro.

De Stempel zal haar ogen de komende tijd eens goed de kost geven om al die strak gecoiffeerde mannen na een bezoek aan Barbershop Empel te bewonderen!

Meer informatie via:

tel: 06 18676765

web: barbershop-empel.business.site

Instagram: instagram.com/barbershopempel/

.

[Dit artikel is ook verschenen in De Stempel van 9 juni 2021]