Atelierroute Empel 18 en 19 september

Door Jacquelien Cuppers

- promotie -

Achttien kunstenaars met zeer uiteenlopend werk stellen hun atelier weer open voor publiek. Laat je verrassen, inspireren, verwonderen of ga in gesprek met de kunstenaar. De achtste Empelse atelierroute wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunst van Empelse bodem

Het bestuur van de atelierroute is blij met de diversiteit aan kunst van Empelse bodem en omgeving. “Dit jaar hebben we, naast een aantal vaste deelnemers, twee nieuwe Empelse kunstenaars die meedoen”, meldt deelnemer en bestuurslid Mariël Lam. “Dit keer zijn dat Pierre van Dijk en Claudia Schrover. Zij schilderen beiden met olie en acryl. Claudia maakt ook pentekeningen en aquarel.”

Mariël Lam

Gastexposanten

Om de route nog aantrekkelijker te maken doen er gastexposanten mee. “Sommige kunstenaars hebben voldoende ruimte om een extra kunstenaar te laten exposeren” legt Mariël uit. “Zo zijn Saskia Vermee (olieverfschilderijen, Maaspoort) en Miranda Luites (mix media, Rosmalen) bij mij in huis gastexposanten.“

Verschillende disciplines

Miranda Luites en Saskia Vermee

Voor de bezoekers is het natuurlijk erg leuk dat er meegedaan wordt in verschillende disciplines. Naast olieverf en acryl schilderen, tekenen en mixmedia kan iedereen kennismaken met emailleren, 3D, grafiek, fotografie, dichten, sieraden, tekenen, hoeden, kleurrijke textielkunst, leerkunst, tassen, keramiek, beelden en illustraties. Zo is er voor iedereen wel iets waar de interesse naar uitgaat. De open sfeer van het binnen kijken in een atelier biedt de ruimte om in gesprek te gaan, vragen te stellen en te genieten van wat er te zien is.

Route en informatie

Tijdens de route zijn de locaties herkenbaar aan een roze vlag met het logo van de Empelse kunstroute en kan men de ateliers of woningen binnenwandelen. De flyers met alle informatie worden huis aan huis verspreid in Empel en zijn o.a. te verkrijgen bij de deelnemende kunstenaars en plaatselijke middenstand. Vanaf 1 augustus is de website weer in de lucht www.atelierrouteempel.nl en kun je op Facebook Atelier Route Empel de kunstenaars in hun voorbereidingen volgen. Voor meer informatie kun je terecht bij Leny de Vos-Van Erp, tel: 0611105610 of lenydevos@gmail.com.

De deelnemende kunstenaars kijken ernaar uit om iedereen te ontmoeten op de eigen werkplek op zaterdag 18 en zondag 19 september aanstaande.

Jacquelien Cuppers