Actie Schone Maas bij Empel

Weg met de plastic soep!
Help mee met ‘Schone Maas’ in Den Bosch

Plastic flesjes, bouwafval, piepschuim. Jaarlijks blijft na de hoogwaterperiode langs de Maas veel zwerfvuil achter op de oevers. Dit is schadelijk voor de natuur en een schande voor het fraaie landschap. Daarom gaan tientallen vrijwilligers afval ruimen tijdens de actie Schone Maas. Wethouder Van der Geld doet op zaterdagochtend 6 april de aftrap bij wsv Neptunus, bij de Koornwaardse Plas. Van 9.00 tot 12.00 uur ziet het er dan oranje van de hesjes.

- promotie -

Doe ook mee, meld je aan via maas@natuurmonumenten.nl.

Dit keer staan de oevers langs de Maas centraal. In de Koornwaardse Plas zelf zijn afgelopen jaar verschillende maatregelen getroffen tegen het afval. K3 Delta, die hier actief is met de verondieping, heeft de oevers opgeschoond en slibschermen in het water geplaatst. Deze drijvers houden het afval tegen, zodat dit niet meer op de oevers van de plas terecht komt. Het resultaat mag er zijn. De actie Schone Maas wordt dit jaar daarom verlegd naar de oevers langs de Maas. Hoeveel zakken afval zullen de vrijwilligers hier ophalen en wat zijn de meest opmerklelijke vondsten tussen de stortstenen? Voorgaande jaren ging het van grote plastic netten tot emmers, speelgoed, golfballetjes en allerlei plastic afval tot zelfs een gedumpte koelkast.

Doe ook mee!
Hoe meer handen, hoe meer vuil er geruimd kan worden. Ook kinderen zijn (onder begeleiding) welkom. De vuilruimactie vindt plaats op zaterdag 6 april van 9.00-12.00 uur. De aftrap is bij watersportvereniging Neptunus in Den Bosch. De ochtend wordt om 12.00 uur afgesloten met een welverdiende lunch. Voor materialen wordt gezorgd. Aanmelden kan via: maas@natuurmonumenten.nl.